Over mij

Mijn naam is Marloes van Adrichem, geboren in 1980 en al sinds ik een jaar of 27 was besmet met het genealogie virus.

Jaren geleden kreeg mijn opa eens een brief waarin met daarin een stukje stamboom en een familiewapen. Het was van een bedrijf die tegen betaling die lijn verder uit wilde zoeken. Mijn opa is hier niet op in gegaan, maar ik was toen al hevig geïnteresseerd in wie mijn voorouders waren. Na de geboorte van mijn kinderen ben ik begonnen met het uitzoeken van welke van Adrichem’s ik dan precies afstam. En sindsdien ben ik er niet meer mee gestopt.

Ik onderzoek zowel de vrouwelijk als de mannelijke lijn, maar heb een voorkeur voor de stamreeks van mijn vader, de van Adrichem’s. Ooit wil ik een boek schrijven over deze tak. Voor nu hou ik het bij de verhalen hier op mijn blog die gaan over iedereen die ik interessant genoeg om hier te benoemen. En dat zijn er inmiddels al heel wat!

Zijn we familie? Heb je aanvullingen? Heb je van een verhaal genoten? Let me know! Dat zou ik erg leuk vinden.

 

Groetjes,

Marloes

vanadrichem@info.nl

4 opmerkingen:

 1. Hallo Marloes,

  Een prachtig verhaal.
  Ik was op zoek naar een andere Johanna Maria Mossel en kwam hierdoor op jouw blog terecht.
  Ik weet niet of je de foto kent van jouw oma op de volgende site:
  https://hetbewarenwaard.nl/memories/408/communie

  Vriendelijke groeten,

  Onno IJspeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marloes, ik reageer op je verhaal over Bernard en Henk de Vries. Twee broers van mijn vader. Bertus de Vries. Zij zijn beide omgekomen in de oorlog. Mijn ouders hebben na de val van de Muur meerdere malen kamp Neuengamme Wöbbelin bezocht. Er is een gedenksteen met Bernards naam te vinden. Onlangs is mijn pa nog op tv geweest bij tv Gelderland 75 jaar Vrijheid. Het is goed om te gedenken. Stilstaan bij het verdriet maar ook onze Vrijheid vieren. Hg, Mariët de Vries

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marloes, bij toeval stuitte ik op het verhaal over de beul Dirk Jansen. Telg uit een scherprechtersfamilie, zo blijkt. Ik raakte geintrigeerd toen ik zag dat hij in 1801 in Steenderen is geboren. Op de Covik, nota bene. Toevallig de plek waar ik ben opgegroeid. Ik las 2 verhalen van jou over de Jansens, de laatste van begin 2019. Heb je sindsdien nog ontdekkingen gedaan? Is de Jansen inderdaad familie van Wolter Jansen uit Gendringen? Enfin, ik ben benieuwd. Groet Henny Haggeman.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Marloes, mijn vrouw Lieke van Amstel en ik houden ons intensief bezig met het kamp Woebbelin. De opa van Lieke was verzetsman en wij hebben pas in 2007 ontdekt dat hij daar ligt begraven in een massagraf. Sinds dat jaar doen wij allerlei projecten met het museum in Woebbelin. Ook projecten met scholen in Duistland en in Nederland. Als je gooogelt op onze namen kom je wel een aantal dingen tegen. Dit jaar heb ik een boek uitgebracht over mijn mijn familie. Dat boek heet Schaamte en trots in Wassenaar, uitgever is Elikser in Leeuwarden. Via het boek Nederlanders in Neuengamme kwam ik op jouw site, omdat wij nog steeds op zoek zijn naar nabestaanden van slachtoffers die begraven liggen in Woebbelin, en waarover niets bekend is. Gelukkig hebben jullie recent een bezoek kunnen brengen aan Woebbelin en hebben jullie kunnen zien hoe mooi het allemaal verzorgd wordt door Mahn- und Gedenkstatte Woebbelin. Mooi te zien hoe jij zo met de geschiedenis van jouw familie bezig bent! Succes hiermee verder. Groet Harry Vogels

  BeantwoordenVerwijderen