Over mij

Mijn naam is Marloes,  geboren in 1980 en sinds een aantal jaren ben ik besmet met genealogie virus.
Jaren geleden kreeg mijn opa eens een aanbieding via de post waarin werd aangeboden zijn stamboom uit te zoeken, mijn opa is daar niet op in gegaan, maar bij die brief zat een familiewapen en een klein deel van de stamboom, waarin ik toen al hevig geïnteresseerd was.
Ik weet niet meer wat de aanleiding was, maar een aantal jaren nadat ik kinderen kreeg besloot ik dat stukje stamboom wat mijn opa destijds kreeg te onderzoeken en ik kwam er al gauw achter dat dat stukje stamboom niet de onze was. 
Ik ben toen begonnen met het uitzoeken van mijn werkelijke stamboom en ben er sindsdien niet meer mee gestopt. Ik onderzoek alle kanten van mijn stamboom, maar heb een voorkeur voor de stamreeks van mijn vader. Ook doe ik , in veel mindere mate, onderzoek naar de stamboom van mijn man. Mijn bevindingen hierover kunt u hier op deze blog vinden.

Ik onderzoek de volgende namen: 
van Adrichem,
de Vries (omgeving Bredevoort)
Mölders,
Houtter/Houter,
Helleput,
Moon,
Langkamp,

4 opmerkingen:

 1. Hallo Marloes,

  Een prachtig verhaal.
  Ik was op zoek naar een andere Johanna Maria Mossel en kwam hierdoor op jouw blog terecht.
  Ik weet niet of je de foto kent van jouw oma op de volgende site:
  https://hetbewarenwaard.nl/memories/408/communie

  Vriendelijke groeten,

  Onno IJspeerd

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Marloes, ik reageer op je verhaal over Bernard en Henk de Vries. Twee broers van mijn vader. Bertus de Vries. Zij zijn beide omgekomen in de oorlog. Mijn ouders hebben na de val van de Muur meerdere malen kamp Neuengamme Wöbbelin bezocht. Er is een gedenksteen met Bernards naam te vinden. Onlangs is mijn pa nog op tv geweest bij tv Gelderland 75 jaar Vrijheid. Het is goed om te gedenken. Stilstaan bij het verdriet maar ook onze Vrijheid vieren. Hg, Mariët de Vries

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Marloes, bij toeval stuitte ik op het verhaal over de beul Dirk Jansen. Telg uit een scherprechtersfamilie, zo blijkt. Ik raakte geintrigeerd toen ik zag dat hij in 1801 in Steenderen is geboren. Op de Covik, nota bene. Toevallig de plek waar ik ben opgegroeid. Ik las 2 verhalen van jou over de Jansens, de laatste van begin 2019. Heb je sindsdien nog ontdekkingen gedaan? Is de Jansen inderdaad familie van Wolter Jansen uit Gendringen? Enfin, ik ben benieuwd. Groet Henny Haggeman.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Marloes, mijn vrouw Lieke van Amstel en ik houden ons intensief bezig met het kamp Woebbelin. De opa van Lieke was verzetsman en wij hebben pas in 2007 ontdekt dat hij daar ligt begraven in een massagraf. Sinds dat jaar doen wij allerlei projecten met het museum in Woebbelin. Ook projecten met scholen in Duistland en in Nederland. Als je gooogelt op onze namen kom je wel een aantal dingen tegen. Dit jaar heb ik een boek uitgebracht over mijn mijn familie. Dat boek heet Schaamte en trots in Wassenaar, uitgever is Elikser in Leeuwarden. Via het boek Nederlanders in Neuengamme kwam ik op jouw site, omdat wij nog steeds op zoek zijn naar nabestaanden van slachtoffers die begraven liggen in Woebbelin, en waarover niets bekend is. Gelukkig hebben jullie recent een bezoek kunnen brengen aan Woebbelin en hebben jullie kunnen zien hoe mooi het allemaal verzorgd wordt door Mahn- und Gedenkstatte Woebbelin. Mooi te zien hoe jij zo met de geschiedenis van jouw familie bezig bent! Succes hiermee verder. Groet Harry Vogels

  BeantwoordenVerwijderen